Ar ko sākt uzņēmuma mājaslapas SEO optimizāciju – 1. Atslēgvārdi

Sākt SEO savai mājas lapai var šķist kā milzīgs izaicinājums, it īpaši, ja esi iesācējs digitālā mārketingā. Nepietiek vien ar to, ka zini pamatjēdzienus; svarīgi ir saprast, ar ko tieši sākt un kādas darbības veikt, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.

seo google

SEO nozīme

SEO jeb meklētājprogrammu optimizācija ir process, kas palīdz mājaslapai uzlabot savu pozīciju meklētājprogrammās pēc dažādu atslēgvārdu meklējumiem. Matemātika te ļoti vienkārša – jo augstāka pozīcija, jo vairāk apmeklējumu un potenciālu klientu.

Meklētājprogrammas darbība

Meklētājprogrammas izmanto sarežģītus algoritmus, kas nemitīgi uzlabojas, lai noteiktu, kuras mājaslapas ir visatbilstošākās lietotāju vaicājumiem. Galvenais mājaslapu īpašniekiem ir saturu padarīt pēc iespējas atbilstošāku un vērtīgāku lasītājiem.

Ir svarīgi izprast, ka meklētājprogramma kā Google regulāri maina savus algoritmus. Tāpēc nepieciešams pastāvīgi sekot līdzi jaunumiem SEO jomā un pielāgot savu mājaslapu atbilstoši jaunajiem standartiem, ja nevēlies neko palaist garām. Vidēji gadā tiek veikti 3-4 algoritma atjauninājumi un par svaigākiem mūsu nākamā bloga ierakstā.

seo algoritms

Godīgās un negodīgās SEO metodes

SEO pasaulē pastāv divas galvenās pieejas – godīgā, atbilstoši Google vadlīnijām un tā saucamā “melnā”, Google vadlīnijām neatbilstošā SEO optimizācija.

Otrajā speciālisti cenšas manipulēt ar meklētajprogrammas algoritmu dažādos veidos, piemēram, satura duplicēšana, izmantojot automatizētās iespējas, atpakaļsaišu masveida ģenerēšana un citas metodes. Izmantojot šīs metodes, var sasniegt ātrāku rezultātu, bet arī var tikt sodīts no Google puses ar mazāku redzamību vai pat pilnīgu izslēgšanu no meklēšanas rezultātiem.

Lai nodrošinātu ilgtermiņa panākumus meklētajprogrammās, ieteicams koncentrēties uz godīgām metodēm. Tas palīdz uzbūvēt uzticamu zīmolu un nodrošina stabiluun vienmērīgu organiskā apmeklējuma pieaugumu.

SEO optimizācija prasa laiku un pacietību, bet tajā paša laikā tas ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā piesaistīt mērķauditoriju internetā. Prakse rāda, ka Google dabiskajam apmeklējumam ir arī viens no augstākajiem konversiju rādītājiem, ja vien optimizācija veikta uz atbilstošākajiem un “rezultatīvākajiem” atslēgvārdiem, ko sākumā pārbaudīt var ar Google Ads reklāmu palīdzību.

black seo

Atslēgvārdu izmantošana

Veicot atslēgvārdu izpēti, jūs uzzināsiet, kādas frāzes jūsu potenciālie klienti ievada meklēšanas sistēmās, meklējot Jums aktuālos produktus vai pakalpojumus.

Tas palīdz saprast, kas viņiem ir svarīgi. Uz iegūto rezultātu balstoties, var izstrādāt satura stratēģiju, kas tieši atbild uz patērētāju vajadzībām. Pirms satura veidošanas, atslēgvārdu izpēte ir absolūti obligāts solis.

Tas ļaus saprast ne tikai, kādu saturu jāveido, bet arī kā veidot mājaslapas struktūru, navigāciju.

Satura izstrāde un atslēgvārdi tajā

Izstrādājot saturu, atslēgvārdus iekļaujiet tajā dabiski. Tie jāizvieto gan virsrakstos, gan pašā tekstā. Tomēr izvairieties no to pārmērīgas lietošanas, lai teksts paliktu lasāms un dabiski saprotams.

Laikam ejot, Google arvien labāk spēj nolasīt satura kontekstu, tāpēc nav nepieciešams pārbāzt saturu ar atslēgvārdiem. Kādreiz SEO aprindās klīda uzskati, ka uz 100 vārdiem tekstā jābūt 1-2 galveniem atslēgvārdiem, tagad, jo saturs ir dabiskāks, jo labāk. Tieši otrādi, Google spēs noteikt satura atbilstību arī citiem atslēgvārdiem un tas piešķirs saturam jaunu vērtību.

Tieši tāpēc ir svarīgi sekot līdzi atslēgvārdu pozīciju dinamikai un vērot, kuras lapas uz kuriem atslēgvārdiem Google paceļ augstāk. Dažreiz tās būs citas lapas nekā Jūs paši bijāt plānojuši un tad atliek vai nu turpināt optimizēt Google izvēlēto citu lapu vai piestrādāt vairāk pie signāliem, kas Google pateiks priekšā, ka uz konkrēto atslēgvārdu atbilstošāks rezultāts ir cita lapa.

Sekošana un analīze

Pēc SEO stratēģijas īstenošanas sākuma nepieciešams sekot līdzi tās efektivitātei.

Izmantojiet rīkus kā Google Analytics un Search Console, lai redzētu, kuri atslēgvārdi piesaista visvairāk apmeklētāju plūsmas un nodrošina vairāk konversiju (pieteikums vai pirkums). Šis process palīdzēs optimizēt SEO stratēģiju.

1 thought on “Ar ko sākt uzņēmuma mājaslapas SEO optimizāciju – 1. Atslēgvārdi”

  1. Pingback: Ar ko sākt uzņēmuma mājaslapas SEO optimizāciju – 2. Saturs < MMN

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Scroll to Top
Scroll to Top