Pilsakmens – kvalitatīvi dabiskā akmens risinājumi

Mūsu klients Pilsakmens, var lepoties ar plašāko dabīgā akmens plākšņu noliktavu ne tikai Latvijā, bet visās Baltijas valstīs. Noliktavā, kas atrodas Pierīgas pilsētā Salaspilī, ir pieejami ap 20 000m2 dažādu akmens plākšņu. Pilsakmens ir ģimenes uzņēmums ar 25 gadu ilgu pieredzi akmens apstrādes jomā, kur zināšanas tiek nodotas no paaudzes paaudzē.

Pilsakmens piedāvā dabīgā akmens plāksnes no visas pasaules. Pieejami ekskluzīvi risinājumi gan ēku interjeram, gan eksterjeram. Portfolio ir darbs prestižos objektos un ilglaicīga sadarbība ar jomas labākajiem speciālistiem.

Uzņēmums izceļas ar elastīgu pieeju un lielu pieredzi nestandarta objektu aprīkošanā.

Dabigā akmens populārākie pielietojuma veidi:

  • akmens virsmas
  • akmens kamīni
  • akmens grīdas un sienas
  • akmens kāpnes
  • mozaīkas flīzes

Akmens veidi

Granīts ir vulkāniskas izcelsmes iezis – viens no izplatītākajiem akmens veidiem, kas sastāv no laukšpatiem, kvarca un krāsainiem minerāliem. Tam ir raksturīga masīva tekstūra, graudainība, neliela ūdens uzsūce, kā arī augsta izturība pret salu un dēdēšanu, tāpēc tiek gatavotas gan akmens fasādes no granīta un dabīgā granīta strūklakas, gan dažādi iekštelpu risinājumi – granīta virsmas virtuvēm un vannas istabām, dabīgā granīta palodzes un dabīgā granīta sienas.

Marmors ir viena no kaļķakmens formām, kas pārsvarā sastāv no kalcīta. Tīrs marmors ir balts, taču, atkarībā no dažādiem piejaukumiem, krāsa var variēt no dzeltenas līdz sarkanai (dzelzs oksīdi), un no pelēkas līdz melnai (ogleklis). 

Kvarcīts ir ciets, metamorfais iezis, kas sākotnēji ir bijis tīrs kvarca smilšakmens. Smilšakmens karstuma un tektoniskā spiediena rezultātā tiek pārveidots par kvarcītu,  tektonisko darbību rezultātā.

Onikss ir pazīstams jau kopš Antīkās pasaules laikiem, kur oniksu izmantoja dažādu mākslas darbu – pērlīšu, kameju, akmens gravējumu un rotaslietu gatavošanā, meistarīgi kombinējot tā kontrastainos slāņus. Nereti tam tika piedēvētas pat dziednieciskas īpašības. Dažkārt par oniksu sauc arī melni un balti slāņotu marmoru. 

Atkarībā no vēlamā rezultāta, travertīnu mēdz apstrādāt divos galvenajos veidos: pulējot vai, tieši pretēji, veidojot eleganti matētu virsmu. Izmantota interjerā, šāda akmens apdare piešķir mājīgumu un siltuma sajūtu gan dzīvojamās telpās, gan virtuvē un vannas istabā. Savukārt, akmens fasādes no travertīna piešķir majestātisku un respektablu izskatu teju ikvienai celtnei.

Kvarcs ir kvalitatīvs, izturīgs kompozītmateriāls, kas, izmantojot jaunas tehnoloģijas, tiek rūpnieciski ražots no dabiskām akmens sastāvdaļām un citiem piemaisījumiem. Kvarcs tiek ražots lielizmēra loksnēs, no kurām pēc tam tiek izgatavotas nepieciešamās detaļas. Pieejamas arī jau gatavās flīzes atsevišķām materiālu kolekcijām.

Terrazzo ir kompozītmateriāls, kas sastāv no marmora, kvarca, granīta, stikla vai citu materiālu sasmalcinātām daļiņām, kas ir iejauktas cementa vai polimēru masā, vai abu materiālu kombinācijā. Tas ir ilgizturīgs, skaists materiāls, kuru lielākoties izmanto grīdas segumiem.

Ahāts ir vispieprasītākais materiāls pusdārgakmeņu virsmām, pateicoties tā neticami skaistajam izskatam un gaismas izgaismošanas iespējām. Kopš seniem laikiem ahātiem tiek piedēvēts dziedinošs spēks. No ahātiem ir iespējams radīt unikālas, ekskluzīvas  virtuves un vannas istabu virsmas, darba virsmas, kā arī grīdu, sienu un mēbeļu apdari.

Kaļķakmens ir karbonātiezis, kas sastāv galvenokārt no kalcīta. Kaļķakmeņus iedala pēc struktūras un sastāva. Ja dažādu veidu piemaisījumi kaļķakmeņos ir vairāk nekā 50%, tad tos iedala smilšainajos, mālainajos, kramainajos, dolomitizētos un glaukonītsaturošajos kaļķakmeņos. Metamorfisma procesā kaļķakmeņi pārvēršas par marmoriem. Kaļķakmeni ir salīdzinoši viegli apstrādāt dažādās formās. 

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Scroll to Top
Scroll to Top